Αναγκαστική προσγείωση δύο airbus με φωτιά και ραγισμένο τζάμι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009, 08:11
Αναγκαστική προσγείωση δύο airbus με φωτιά και ραγισμένο τζάμι

Λαχτάρισαν σήμερα οι επιβάτες σε δύο πτήσεις Airbus, όταν λόγω φωτιάς στο πιλοτήριο (στην πρώτη περίπτωση) και ραγίσματος στο τζάμι του πιλοτηρίου (στη δεύτερη) προσγειώθηκαν αναγκαστικά.  

Αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Aeroflot, που εκτελούσε εσωτερική πτήση, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Νοβοσιμπίρσκ, στην Δυτική Σιβηρία, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria-Novosti.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος τύπου Airbus A320, που εκτελούσε πτήση από το Ιρκούτσκ στην Μόσχα, προσγειώθηκε εξαιτίας ενός ραγίσματος στο τζάμι του πιλοτηρίου. Πάντως, κανένας από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε.

Διεξάγεται έρευνα από ειδικούς για να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες παρουσιάστηκε το πρόβλημα.

Λίγο νωρίτερα, αναγκαστική προσγείωση πραγματοποίησε αεροσκάφος Airbus A330 της εταιρείας Jetstar, λόγω φωτιάς που ξέσπασε στο πιλοτήριο. Το αεροπλάνο πετούσε από την Ιαπωνία με προορισμό την Αυστραλία μεταφέροντας 203 επιβάτες, κυρίως Ιαπωνικής καταγωγής.

H φωτιά ξέσπασε στο χώρο του πιλοτηρίου τέσσερις ώρες μετά την απογείωση, την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από το Gold Coast του Queensland της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι του αεροπλάνου κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά πριν πραγματοποιηθεί η αναγκαστική προσγείωση. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Jetstar», Simon Westaway, ανακοίνωσε ότι κανένας επιβάτης της πτήσης δεν τραυματίστηκε, ενώ το μόλις δυο ετών αεροσκάφος θα παραμείνει στο αεροδρόμιο του Guam προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς.

Η Jetstar είναι θυγατρική της Αυστραλιανής εταιρείας Qantas.

(Πρώτη καταχώρηση: 11 Ιουνίου 2009, 04:26)

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2009, 08:11