Δεν πρόκειται να συγχαρούν τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ για την επανεκλογή του στην προεδρία, οι ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών της Δύσης. Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας Μπαράκ Ομπάμα και Νικολά Σαρκοζί, αντίστοιχα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, δεν σχεδιάζουν να στείλουν συγχαρητήριο τηλεγράφημα, όπως ανακοίνωσαν διαδοχικά.

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο πρόεδρος Ομπάμα αναγνωρίζει τον πρόεδρο του Ιράν, μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ως «εκλεγμένο ηγέτη» του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο δήλωσε και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον: «Ο άνθρωπος που ανέλαβε χθες τα προεδρικά καθήκοντα στο Ιράν θα θεωρείται από την Ουάσινγκτον ως πρόεδρος της χώρας αυτής», τόνισε.

Από την άλλη όμως, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι «θαυμάζει τη συνεχιζόμενη αντίσταση» των μεταρρυθμιστών στο Ιράν που στόχο έχουν να επιτύχουν «τις αλλαγές που εύχονται οι Ιρανοί πολίτες», ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου συμπλήρωσε αργότερα, ότι εκ παραδρομής χαρακτήρισε τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ εκλεγμένο ηγέτη του Ιράν και ότι η Ουάσινγκτον αφήνει τον ιρανικό λαό να αποφασίσει εάν οι ιρανικές προεδρικές εκλογές ήταν δίκαιες.
.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης