Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στη Λιβύη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, 20:18
Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στη Λιβύη
Μία λιβυκή επιτροπή για τους αγνοούμενους ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε τις σορούς 163 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εξέγερσης για την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι.

«Ο εντοπισμός 163 σορών από τους 400 συνολικά αγνοούμενος στις ανατολικές επαρχίες της Λιβύης είναι μία εκπληκτική επιτυχία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαχέρ Ουαρφάλι μέλος της Επιτροπής για τους Αγνοούμενους.

Αυτοί οι σοροί εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο στην πόλη Μπεν Τζαουάντ, ανατολικά της Σύρτης, όπου ο συνταγματάρχης Καντάφι συνελήφθη και δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2011, επεσήμανε ο Όμαρ Αμπντελχάλεκ Ομπέιντι πρόεδρος της επιτροπής και γιατρός.

«Αυτοί οι σοροί ανήκουν σε αντάρτες που σκοτώθηκαν μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαΐου 2011 στη Μπρέγκα, της Ρας Λανούφ, τη Μπεν Τζαουάντ καθώς και στα περίχωρα της Σύρτης», διευκρίνισε ο Ομπέιντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο κάποιοι έχουν εκτελεστεί, ενώ άλλοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μαχών μεταξύ ανταρτών και των δυνάμεων που παρέμεναν πιστές στον Καντάφι. Οι σοροί εντοπίστηκαν με τη βοήθεια του ΟΗΕ και του υπουργείου Μαρτύρων, Τραυματιών και Αγνοουμένων, σύμφωνα με τον Ουαρφάλι.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Μαρτίου 2012, 20:23