Ανακοίνωσαν την απόλυση 400 εργαζομένων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011, 20:45
Ανακοίνωσαν την απόλυση 400 εργαζομένων

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda απέλυσε 400 εργαζομένους της, από τους συνολικά 3.487 απασχολούμενους στο εργοστάσιο της στο Σουμάρε στο βραζιλιάνικο κρατίδιο του Σάου Πάουλου, εξαιτίας έλλειψης τμημάτων που εισάγονται από την Ιαπωνία.

Η τροφοδοσία σε τμήματα που εισάγονται από την Ιαπωνία για την αλυσίδα παραγωγής των μοντέλων Fit, City και Civic αναστατώθηκε από τα επακόλουθα του σεισμού και του καταστροφικού τσουνάμι του Μαρτίου. Για τον λόγο αυτό η Honda σχεδιάζει να μειώσει στο μισό έως τον Ιούλιο την παραγωγή των οχημάτων αυτών στη Σουμάρε.

Η μείωση κατά 12% του προσωπικού στο εργοστάσιο ανακοινώθηκε αργά χθες, μία εβδομάδα αφότου η Honda ανέστειλε την παραγωγή.

Ο διευθυντής Θεσμικών Σχέσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Βραζιλία Πάουλο Τακεούσι δήλωσε πως η κίνηση αυτή θα προκαλέσει μία πτώση κατά 30% στην παραγωγή και κατά 20% στις πωλήσεις.

«Έως τα τέλη της φετινής χρονιάς η κατάσταση θα παραμείνει περίπλοκη», τόνισε ο Τακεούσι, μην αποκλείοντας περαιτέρω μείωση του προσωπικού στο εγγύς μέλλον.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Εργατών Μετάλλου Ζαΐρ ντος Σάντους δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Honda σχεδιάζει να απολύσει έως και 1.270 εργαζομένους, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την εργασία και σε άλλες ομοειδείς εταιρείες.

 Απεναντίας, το συνδικάτο υποστηρίζει τη λύση της μείωσης των ωρών εργασίας έως ότου η άφιξη τμημάτων από την Ιαπωνία αποκατασταθεί στα κανονικά επίπεδα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011, 20:45