Ανακοίνωση-φωτιά: Δικηγόρος του Τραμπ κατέβαλε «από την τσέπη του» 130.000 δολ. σε πορνοστάρ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 08:27
Ανακοίνωση-φωτιά: Δικηγόρος του Τραμπ κατέβαλε «από την τσέπη του» 130.000 δολ. σε πορνοστάρ
Ο δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι κατέβαλε από την τσέπη του 130.000 δολάρια σε πορνοστάρ που ισχυριζόταν το 2016 πως είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μεγιστάνα των ακινήτων.

Την εν λόγω παραδοχή έκανε ο ίδιος ο δικηγόρος Μάικλ Κόεν με μια ανακοίνωση που έστειλε στην εφημερίδα «The New York Times».

Ο κ. Κόεν διευκρίνισε ότι δεν αποζημιώθηκε από τον Τραμπ για τη δαπάνη που έκανε όταν πλήρωσε τη Στέφανι Κλίφορντ, γνωστή με το ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς στην πορνογραφική βιομηχανία. Η πληρωμή ήταν νόμιμη, πρόσθεσε ο Κόεν, ο οποίος πάντως δεν δίνει καμιά εξήγηση για τους λόγους που κατέβαλε τα χρήματα στην Κλίφορντ, όπως σημείωσε η εφημερίδα.

«Ούτε ο Οργανισμός Τραμπ ούτε η εκστρατεία του Τραμπ αποτέλεσαν μέρος της συναλλαγής με την κυρία Κλίφορντ, και ούτε ο ένας ούτε η άλλη με αποζημίωσαν για αυτήν την πληρωμή, άμεσα ή έμμεσα» διαβεβαίωσε ο δικηγόρος, σύμφωνα με τους «Times».

«Η πληρωμή στην κυρία Κλίφορντ ήταν νόμιμη και δεν υπήρξε συνεισφορά της εκστρατείας (του Τραμπ) ούτε υπήρξε δαπάνη της εκστρατείας από οποιονδήποτε» συνεργάτη της, επέμεινε ο Κόεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν απλός πολίτης όταν συναντήθηκε με την ηθοποιό, με την οποία υποτίθεται πως είχε σεξουαλικές συνευρέσεις το 2006.

Ο Τραμπ ήταν ήδη παντρεμένος τότε με τη Μελάνια, η οποία είχε γεννήσει τον γιο τους τέσσερις μήνες νωρίτερα.

Η συναλλαγή με την ηθοποιό είχε αναφερθεί για πρώτη φορά από την εφημερίδα «The Wall Street Journal» τον περασμένο μήνα.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε τότε κατηγορηματικά ότι υπήρξαν συνευρέσεις ανάμεσα στον Τραμπ και την Κλίφορντ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 10:19