Ανάκληση του Τούρκου προξένου στο Ντίσελντορφ λόγω υποτιμητικών σχολίων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009, 14:08
Ανάκληση του Τούρκου προξένου στο Ντίσελντορφ λόγω υποτιμητικών σχολίων

Τον γενικό πρόξενό της στο Ντίσελντορφ, ανακάλεσε η Τουρκία ύστερα από τα υποτιμητικά σχόλια που διατύπωσε για τους Γερμανούς σε ιδιωτικό δείπνο με συμπατριώτες του.

Χαρακτηριστικά, ο Χακάν Κιβάντς φέρεται να είπε στη διάρκεια του δείπνου ότι οι Γερμανοί έχουν ναζιστικό αίμα και μεταχειρίζονται τους Τούρκους όπως οι Ναζί μεταχειρίστηκαν τους Εβραίους. "Εάν κόψετε το σώμα ενός Γερμανού, το αίμα που θα χυθεί θα είναι φαιό (το χρώμα των Ναζί)", λέγεται ότι δήλωσε ο Κιβάντς.

Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές έκαναν επερώτηση στη Βουλή για το τi προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση σχετικά με τον πρόξενο της Τουρκίας στην πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Δυο μάρτυρες βεβαίωσαν ενόρκως ότι ο Τούρκος γενικός πρόξενος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε ιδιωτικό δείπνο στις 22 Φεβρουαρίου. Πάντως, ο Κιβάντς αρνείται τις κατηγορίες.
Τουρκικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι πρόκειται για λασπολογία σε βάρος του Τούρκου πρόξενου από βουλευτές που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009, 14:08