Ένα από τα δύο Παλαιστίνια αγόρια που πρόσφατα παρασύρθηκαν και τραυματίσθηκαν από το αυτοκίνητο εβραίου εποίκου στην ανατολική Ιερουσαλήμ επειδή πετούσαν πέτρες ανακρίνεται από την ισραηλινή αστυνομία από το Σάββατο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σώματος.

«Ο Imran Mansour συνελήφθη το Σάββατο για να ανακριθεί και ο πατέρας του βρίσκεται διαρκώς δίπλα του», τόνισε ο Mickey Rosenfeldt, τονίζοντας πως το 12χρονο αγόρι θα αφεθεί ελεύθερο σύντομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επεισόδιο συνέβη στις 8 Οκτωβρίου μετά τις μουσουλμανικές προσευχές της Παρασκευής στην αραβική συνοικία Σιλουάν, στα νότια της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, θέατρο συχνών αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε παλαιστινίους κατοίκους, εβραίους εποίκους και την αστυνομία.

Ο Mansour και ο φίλος του, Iyade Yeit, 10 ετών, βρίσκονταν στον δρόμο μαζί με άλλους, μασκοφόρους, νεαρούς Παλαιστινίους που πετούσαν πέτρες, όταν ένα αυτοκίνητο που έβγαινε από μία στροφή έπεσε με ταχύτητα επάνω τους, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ των οποίων υπήρχε και ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Mansour από τη σύγκρουση σηκώθηκε στον αέρα και έπεσε πάνω στο παρ-μπριζ του αυτοκινήτου κατόπιν έπεσε στο έδαφος με σπασμένο το ένα πόδι. Ο φίλος του εξακολουθεί να νοσηλεύεται με θραύσματα γυαλιών στην κοιλιά. Η αστυνομία σταμάτησε το αυτοκίνητο σε μικρή απόσταση από το συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ, Smulik Ben Rubi αναγνώρισε τον οδηγό ως τον, David Beeri, επικεφαλής της τοπικής φανατικής οργάνωσης εποίκων Ελάντ, που υποστηρίζει τον ολοκληρωτικό εποικισμό του κατεχόμενου ανατολικού τμήματος της Ιερουσαλήμ.

«Ο Beeri ανακρίθηκε για το συμβάν της 8ης Οκτωβρίου και αφέθηκε αμέσως μετά ελεύθερος», τόνισε ο Rosenfeldt.

Η κατάσταση στο Σιλουάν είναι πάλι ιδιαιτέρως έκρυθμη, με συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, ύστερα από την πρόσφατη δολοφονία του πατέρα μίας παλαιστινιακής οικογένειας από σφαίρες ισραηλινού φρουρού, που ήταν επιφορτισμένος με την ασφάλεια των εποίκων στη συνοικία αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης