Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια περισσότερων από 1.000 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου «Costa Allegra».

Το πολυτελές πλοίο είχε εκπέμψει σήμα S.O.S. όταν παρέμεινε ακυβέρνητο την Καθαρά Δευτέρα λόγω μηχανικής βλάβης κοντά στις Σεϋχέλλες. Η ανησυχία της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Costa Cruises, ήταν έντονη καθώς στη θαλάσσια περιοχή σημειώνονται συχνά επιθέσεις πειρατών.

Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Skynews ένα γαλλικό αλιευτικό που συνδράμει στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών κατάφερε να προσεγγίσει το κρουαζιερόπλοιο και να ξεκινήσει τη διαδικασία ρυμούλκησης του σε κοντινό νησί όπου αναμένεται να προσδέσει προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Όσον αφορά στην επικοινωνία της γέφυρας με τον έξω κόσμο συνεχίζει να παρουσιάζει προβλήματα λόγω της διακοπής ρεύματος που έχει σημειωθεί στο πλοίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την άφιξη του αλιευτικού τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι 636 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου και τα 413 μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.Πάνω στο «Costa Allegra» βρίσκεται και μια ομάδα Ιταλών Πεζοναυτών η οποία είχε λάβει θέσεις σε στρατηγικά σημεία του πλοίου προκειμένου να είναι έτοιμη για ενδεχόμενη επίθεση πειρατών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία τα προβλήματα για το πλήρωμα και τους επιβάτες ξεκίνησαν ύστερα από την εκδήλωση πυρκαγιάς, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη φωτιά προκλήθηκε ζημιά στο σύστημα ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα το κρουαζιερόπλοιο να παραμείνει χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εν λόγω πλοίο ανήκει στον ίδιο στόλο με το «Costa Concordia» το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Τοσκάνης τον Ιανουάριο, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 25 ανθρώπων.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Θρίλερ με κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας του Costa Concordia, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 17:34
Νέο video «καίει» τον καπετάνιο του Costa Concordia, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012, 05:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης