Αναλύονται οι ουγγρικές απαντήσεις για τα επίμαχα νομοσχέδια

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 15:07
Αναλύονται οι ουγγρικές απαντήσεις για τα επίμαχα νομοσχέδια
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κι οι Αρχές της χώρας απάντησαν στις ανησυχίες που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα προταθέντα νομοθετήματα -που αναμενόταν να τεθούν προς ψήφιση στην εθνοσυνέλευση σήμερα- και η Επιτροπή εξετάζει την απάντησή της, όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

«Δοθείσης της σημασίας των θεμάτων που κρίνονται, οι απαντήσεις αυτές απαιτούν μια εις βάθος εκτίμηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη και η οποία θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Η Επιτροπή θα αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της υπό το φως της ανάλυσης αυτής» ανέφερε ο εκπρόσωπος Ντένις Άμποτ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα προς τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, του ζήτησε να αποσύρει τα σχέδια νόμου και ειδικά ένα νομοσχέδιο που η Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) θεωρούν ότι θέτει υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία της ουγγρικής κεντρικής τράπεζας.

Ο Όρμπαν και οι Αρχές της Ουγγαρίας απάντησαν στις διάφορες ανησυχίες που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαμέσου του Μπαρόζο, της επιτρόπου Δικαιοσύνης ΕΕ Βίβιαν Ρέντινγκ και του επιτρόπου αρμόδιου για Οικονομικά και Νομισματικά Θέματα, Όλι Ρεν.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011, 15:59