«Αναλλοίωτες» οι σχέσεις Παρισιού - Ουάσινγκτον διαβεβαιώνει ο Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, 21:07
«Αναλλοίωτες» οι σχέσεις Παρισιού - Ουάσινγκτον διαβεβαιώνει ο Τραμπ
Η σχέση των ΗΠΑ με τη Γαλλία είναι «αναλλοίωτη» διαβεβαίωσε σήμερα από το Παρίσι και το προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους υπερασπίστηκε τον γιο του, τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, στην υπόθεση με τη Ρωσίδα δικηγόρο, τονίζοντας ότι είναι ένας «θαυμάσιος νέος», ο οποίος συνάντησε μία νομικό από τη Ρωσία όχι μία νομικό της ρωσικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος οι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν αυτήν τη συνάντηση, εάν τους παρουσιαζόταν η ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον γιο του.

Άλλωστε, όπως σημείωσε, δεν συνέβη τίποτα στη συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο κι ο γιος του δεν έκανε κανένα σφάλμα.

Στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι κάτι θα μπορούσε να γίνει με σεβασμό στην συμφωνία του Παρισιού και σημείωσε «θα δούμε τί θα συμβεί».

Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται να ηγηθούν στις προσπάθειες της προστασίας του περιβάλλοντος.

Για το θέμα της ασφάλειας, ο Ντόναλντ Τραμπ επεσήμανε ότι συζήτησε με τον Εμανουέλ Μακρόν τους τρόπους που οι ΗΠΑ και η Γαλλία μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε αυτόν τον τομέα.
Σχετικά με το Ιράκ και τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί της πρέπει να εργαστούν από κοινού για να διασφαλίσουν ότι η νίκη στη Μοσούλη θα παραμείνει νίκη.

Επιπλέον, ο Τραμπ ανέφερε ότι η κατάπαυση του πυρός που εφαρμόζεται στη Συρία αποδεικνύει ότι ο συζητήσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνιστούν μια επιτυχία. Όπως σημείωσε, ο ίδιος εργάζεται για να τεθεί σε ισχύ μια νέα κατάπαυση του πυρός και σε άλλη περιοχή της Συρίας.
Αναφορικά με το εμπόριο, ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε ότι ΗΠΑ και Γαλλία πρέπει να επιδιώξουν τη σύναψη συμφωνιών που είναι «αμοιβαίες και δίκαιες».

Για την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε ότι εργάζεται για την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών με το Πεκίνο, ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι ο πρόεδρός της Σι Τζινπίνγκ θα μπορούσε πιθανόν να κάνει περισσότερα για το ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, 21:07