Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 14:42
Ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο Ιράκ
Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, μια οργάνωση που πρόσκειται στην αλ Κάιντα, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση εναντίον ενός τηλεοπτικού δικτύου στο Ιράκ, από την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε εργαζόμενοι.

Μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε επιτέθηκαν «στα γραφεία του δορυφορικού δικτύου Σαλαχεντίν, το οποίο (....) παραποιεί τα γεγονότα και πολεμά κατά του σουνιτικού λαού», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της που «ανέβηκε» σε ισλαμιστικά φόρουμ στο Διαδίκτυο.

Η οργάνωση προσθέτει ότι δύο μέλη της εξαπέλυσαν την επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού δικτύου, που έχει την έδρα του στο Τικρίτ, πρωτεύουσα της επαρχίας Σαλαχεντίν, αν και χθες η αστυνομία είχε κάνει λόγο για τέσσερις δράστες.

Από την επίθεση αυτή έχασαν τη ζωή τους ο αρχισυντάκτης, ένας παραγωγός, ένας δημοσιογράφος, ένας παρουσιαστής και ο επικεφαλής του αρχείου του δικτύου Σαλαχεντίν, διευκρίνισαν αξιωματούχοι της αστυνομίας, οι οποίοι γνωστοποίησαν επίσης ότι τουλάχιστον ακόμη πέντε εργαζόμενοι στο δίκτυο τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: Νεκροί και τραυματίες σε επίθεση αυτοκτονίας
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013, 20:30

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013, 14:48