Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη στην Αυστραλία τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν στην καρδιά της Μελβούρνης και είχαν ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός 10χρονου παιδιού, να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν. Πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανάμεσά τους και ένα βρέφος τριών μηνών, το οποίο υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές καλούνται να δώσουν απάντηση σε σειρά αναπάντητων ερωτημάτων σχετικά με:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  • το παρελθόν του οδηγού που σκόρπισε τον θάνατο σε πεζούς
  • την καθυστερημένη αντίδραση της αστυνομίας και
  • το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης που άνοιξε τον δρόμο για να κυκλοφορεί ελεύθερος ένας άνδρας με προβληματική συμπεριφορά και σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Το zougla.gr επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δημήτρη Μαθέα, δημοσιογράφο του «Ράδιο Ελλάς Μελβούρνη», ο οποίος ανέφερε πως ο Δημήτρης Γαργασούλης ήταν γνώριμος στις Αρχές, καθώς είχε βεβαρημένο ιστορικό οικογενειακής βίας, είχε καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Παρ’ όλα αυτά, όμως, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση δικαστή. Όπως είπε, ο 26χρονος έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Πριν παρασύρει με το αυτοκίνητό του τους πεζούς, είχε μαχαιρώσει τον αδελφό του στο σπίτι όπου διέμεναν.

Ο κ. Μαθέας πρόσθεσε πως τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο έπειτα από αυτό το τραγικό συμβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Έλληνα δημοσιογράφου από τη Μελβούρνη

Βίντεο-φωτογραφίες από το κέντρο της Μελβούρνης
Στην ένθετη ο δράστης

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης