Χάος στους δρόμους του Σάρλοτ, έδρα της κομητείας Μέκλεμπεργκ, στη Βόρεια Καρολίνα, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας, που κατέληξε με τον θανάσιμο πυροβολισμό «λάθος» προσώπου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ακολούθησαν διαδηλώσεις στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ένας μαύρος άνδρας και στη συνέχεια βίαιες συγκρούσεις με αστυνομικούς, 12 εκ των οποίων τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά το θανάσιμο πυροβολισμό του 43χρονου Κιθ Λάμοντ Σκοτ – ανθρώπου με ειδικές ικανότητες- έπεσαν δακρυγόνα και οι ομάδες SWAT βρέθηκαν αντιμέτωποι με διαδηλωτές, που έριχναν μπουκάλια.

Όπως ανακοίνωσε αργότερα εκπρόσωπος του Αρχηγείου, οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε κτιριακό συγκρότημα ύποπτο, όταν εντόπισαν τον Σκοτ μέσα σε αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, είδαν τον Σκοτ να βγαίνει από το αυτοκίνητο κρατώντας όπλο και αμέσως μετά να ξαναμπαίνει.

Όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο Σκοτ, ο οποίος δεν ήταν τελικά το ύποπτο πρόσωπο που αναζητούσαν, βγήκε ξανά κρατώντας όπλο και τους «απείλησε», με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν θανάσιμα.

Η οικογένειά του πάντως υποστηρίζει σύμφωνα με τη «Sun» ότι ο Σκοτ διάβαζε ένα βιβλίο μέσα στο αμάξι και «δεν απείλησε» τους αστυνομικούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης