Στην έλλειψη αποτελεσματικότητας των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στην πόλη Μιζράτα εστιάστηκε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών, κάνοντας έκκληση για περαιτέρω βομβαρδισμούς των θέσεων των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι σε μια προσπάθεια να λυθεί η πολιορκία της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη για πάνω από δύο μήνες.

Οι αντικαθεστωτικοί κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι δεν κάνει ό,τι πρέπει προκειμένου να εμποδίσει τις καθεστωτικές δυνάμεις από το να βομβαρδίζουν από ξηράς την πόλη αλλά και να κρατούν αποκλεισμένο το λιμάνι της φέρνοντας σε πολύ δύσκολη θέση τους πολιορκημένους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η στρατιωτική ισχύς του καθεστώτος εξασθενεί καθημερινά και το ηθικό τους είναι ήδη πολύ χαμηλό. Αυτό που μένει ανεξήγητο είναι το πως οι δυνάμεις του Καντάφι αφήνονται να έχουν στη διάθεση τους βαρύ πυροβολικό που το στρέφουν κατά των εξεγερμένων “, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ανταρτών», ανέφερε ο Ελ-Μιζουράτι, εκπρόσωπος των αντικαθεστωτικών.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα πέντε αλλοδαποί εργάτες έχασαν τη ζωή τους από οβίδα πυροβολικού των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι.

Παράλληλα, ο Ελ-Μιζουράτι έκανε έκκληση στο ΝΑΤΟ να αλλάξει την τακτική του προσαρμόζοντάς την στις νέες μεθόδους που χρησιμοποιεί το καθεστώς, αλλά και να αυξήσει την ένταση των αεροπορικών πολεμικών επιχειρήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια που μας προσέφεραν οι δυνάμεις της Συμμαχίας μέχρι τώρα. Φανταζόμαστε δε σε πόσο χειρότερη θέση θα ήμασταν αν δεν είχε αναλάβει δράση το ΝΑΤΟ. Χρειάζεται όμως μεγαλύτερη εμπλοκή των δυνάμεων του προκειμένου να εξαλειφθεί ο ανθρωπιστικός κίνδυνος κατά πολιτών, όπως ο αποκλεισμός του λιμανιού της Μιζράτα», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης