Πάνω από 150 σορούς ανέσυραν οι Ιρακινές Αρχές από ένα άγνωστο νεκροταφείο σε περιοχή βόρεια της Βαγδάτης όπου είχαν σημειωθεί μερικές από τις αιματηρότερες μάχες του πολέμου στη χώρα.

Μια πηγή του στρατού κι ένας τοπικός φύλαρχος είπαν ότι οι σοροί ανήκουν σε μαχητές της αλ Κάιντα και είχαν ενταφιαστεί κοντά στην Μπακούμπα, πρωτεύουσα της επαρχίας Ντιγιάλα. Αντίθετα, αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε ότι ανήκουν στα θύματα της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης. Τα πτώματα έχουν αποσυντεθεί και είναι σχεδόν αδύνατο να αναγνωριστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνολικά 153 τάφοι ανακαλύφθηκαν χθες και σήμερα σε μια απομακρυσμένη περιοχή έξω από την Μπακούμπα», δήλωσε πηγή των ενόπλων δυνάμεων στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του. Οι νεκροί «είχαν ταφεί όπως ορίζει το Ισλάμ. Όλοι είχαν τυλιχθεί με λευκά σάβανα».

Στην Ντιγιάλα, μια από τις πιο πολυπολιτισμικές και πολυφυλετικές επαρχίες του Ιράκ, είχαν σκοτωθεί δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο αποκορύφωμα της σεκταριστικής σφαγής την περίοδο 2006-2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης