Ανασκεύασε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ την δήλωση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ ότι με την συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια θα είναι η μοναδική χώρα στον χάρτη με το όνομα Μακεδονία.

Στην τροποποιημένη έκδοση της συνέντευξης ο κ. Ζάεφ αναφέρει πως «είναι κοινώς γνωστό ότι τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, τμήμα ανήκει στην Βουλγαρία και το βόρειο κομμάτι είναι στην χώρα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ζάεφ διευκρινίζει μάλιστα πως ο προσδιορισμός «Βόρεια», που θα προστεθεί στην νέα ονομασία, διαχωρίσει την ΠΓΔΜ από τις περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Το αρχικό κείμενο ωστόσο ανέφερε: «Το βόρειο κομμάτι της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό κομμάτι της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η δική μας Μακεδονία και δεν θα υπάρχει άλλη στην κόσμο».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναθεώρηση του τηλεγραφήματος του πρακτορείου MIA έγινε κατόπιν αντίδρασης από ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίο εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι νέες δηλώσεις Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε παραδεχτεί κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ ότι ορισμένες τοποθετήσεις σκοπιανών αξιωματούχων ξεπερνούν το πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είχε προσθέσει πως μολονότι η Αθήνα κατανοεί τον προεκλογικό τόνο, ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου, προβαίνει σε παρεμβάσεις όποτε κρίνεται απαραίτητο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης