Ένα δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει 2.000 τόννους θειϊκού οξέος ανατράπηκε νωρίς σήμερα το πρωί στον ποταμό Ρήνο στην Γερμανία. Το ατύχημα συνέβη ανάμεσα στις πόλεις Κόμπλεντς και Μάιντς, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του ποταμού σύμφωνα με την οποία αγνοείται η τύχη δυο μελών του πληρώματος.

Από το ατύχημα, τα αίτια του οποίου είναι άγνωστα μέχρι στιγμής, δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, αλλά αγνοείται η τύχη άλλων δύο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του ποταμού. Ελικόπτερα εξοπλισμένα με κάμερες υπέρυθρων ακτίνων έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ενώ η κίνηση στην περιοχή αυτή του ποταμού έχει διακοπεί. Το πλοίο, μήκους περίπου 100 μέτρων, έχει ανατραπεί και είναι με την καρίνα στον αέρα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν έχει διαρρεύσει στον ποταμό θειϊκό οξύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το ατύχημα σημειώθηκε στο ύψος του βράχου της “Λορελάι”, μιας νύμφης της γερμανικής μυθολογίας που μάγευε τους ναυτικούς με το τραγούδι της. Ο βράχος αυτός βρίσκεται σε ένα σημείο του Ρήνου ιδιαίτερα πλατύ, όπου υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, τα οποία και αποτελούν συχνά αιτία πολλών ατυχημάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης