Αναβαθμίζεται η σιδηροδρομική σύνδεση Βουλγαρίας - Τουρκίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 10:54
Αναβαθμίζεται η σιδηροδρομική σύνδεση Βουλγαρίας - Τουρκίας
Έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής σύνδεσης Βουλγαρίας-Τουρκίας, στο πλαίσιο του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΤΕΝ-Τ), υλοποιούνται με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών μεταφορών στις δύο χώρες.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας, Ιβαΐλο Μόσκοφσκι, υπογράμμισε πως η αναβάθμιση της ηλεκτροδότησης της σιδηροδρομικής γραμμής που συνδέει τη βουλγαρική πόλη Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) με τα τουρκικά σύνορα, μέσω του Σβίλεγκραντ, αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα.

Ο κ. Μόσκοφσκι και ο Τούρκος ομόλογός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εγκαινίασαν την έκθεση Eurasia Rail 2012 στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών της Βουλγαρίας.

Η σιδηροδρομική γραμμή που ανέφερε ο Βούλγαρος υπουργός αποτελεί τμήμα του δικτύου ΤΕΝ-Τ και σημαντικό στοιχείο της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ευρώπης- Ασίας, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.

Η κατασκευή και ηλεκτροδότηση ενός νέου τμήματος, συνολικού μήκους 19 χιλιομέτρων, από το Σβίλεγκραντ μέχρι τα σύνορα με την Τουρκία, θα ολοκληρωθεί εντός του 2012, ενώ το συνολικό έργο αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2014.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 11:14