Αναβλήθηκε η ίδρυση της Χρυσής Αυγής Ευρώπης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 03:19
Αναβλήθηκε η ίδρυση της Χρυσής Αυγής Ευρώπης
Μετά από σειρά διαμαρτυριών, ανακοινώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, στην Νάπολη, η προγραμματισμένη συνάντηση για την ίδρυση του ιταλικού πολιτικού κινήματος Αlba Dorata Europa (Χρυσή Aυγή Ευρώπη).

Οι ιταλοί διοργανωτές της εκδήλωσης, είχαν αναγγείλει, μέσω ιστότοπου, ότι επρόκειτο για «ένα κίνημα εθνικιστικό, παραδοσιακό, υπέρ μιας ομόσπονδης Ευρώπης».

Η διαφήμιση της συγκεκριμένης συνάντησης, είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του δικτύου «αντιφασιστική και αντιρατσιστική Νάπολη», όπως και του κεντροαριστερού δημάρχου της πόλης, Λουίτζι Ντε Ματζίστρις. «Πρωτοβουλίες σαν και αυτή, στην Νάπολη, σε μια πόλη που έδωσε μεγάλο αγώνα της κατά του φασισμού, είναι απαράδεκτες και κατάπτυστες», τόνισε ο Ντε Ματζίστρις. Οι διοργανωτές της συνάντησης, έκαναν γνωστό, πριν λίγο ότι «αναβάλλεται για νέα ημερομηνία- η οποία θα καθοριστεί στο μέλλον- εξαιτίας του κλίματος μεγάλης έντασης που έχει δημιουργηθεί».

«Δεν έχουμε σχέση με το ελληνικό, ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή, έστω και αν ανήκουμε στον ιδεολογικό χώρο της δεξιάς», έχουν τονίσει, πάντως, από το διαδίκτυο, τα πιθανά μελλοντικά ιδρυτικά μέλη του Alba Dorata Europa (Χρυσή Aυγή Ευρώπη).

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2013, 03:19