Για τις 16 Ιουλίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της φονικής έκρηξης στην κυπριακή ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί που στοίχισε τη ζωή σε 13 άτομα.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Λάρνακας, Χάρης Πογιατζής, ζήτησε να αυτοεξαιρεθεί καθώς από το 1991 μέχρι το 1995, διατηρούσε δικηγορικό γραφείο με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Κυπριανού, ο οποίος είναι ένας εκ των κατηγορουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εξέλιξη αυτή, δόθηκε εντολή στον πρωτοκολλητή του Κακουργιοδικείου να αποστείλει επιστολή προς το Ανώτατο Δικαστήριο για αντικατάσταση του κ. Πογιατζή.

Οι έξι κατηγορούμενοι υπέγραψαν προσωπικές εγγυήσεις, ύψους 150.000 ευρώ. Κατηγορούμενοι στη δίκη είναι οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας, Κώστας Παπακώστα, ο πρώην υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Σάββας Αργυρού, ο πρώην διευθυντής και ο πρώην υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Νικολάου και Πάμπος Χαραλάμπους, αντίστοιχα και ο πρώην διοικητής της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), Αντρέας Λοϊζίδης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης