«Ως η πιο δημοφιλής γυναίκα στον κόσμο» έγινε σήμερα δεκτή η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε Πανεπιστήμιο της Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας, όπου φοιτά μια ελίτ νεαρών γυναικών.

Η Κλίντον επανέλαβε ότι «τίποτε δεν αποδεικνύει ότι το Ιράν εφαρμόζει ένα πυρηνικό πρόγραμμα για ειρηνικούς σκοπούς». Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ότι το Ιράν οφείλει να βελτιώσει τη συνεργασία του με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται η επιβολή νέων κυρώσεων στην Τεχεράνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί δήλωσε σήμερα έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Τεχεράνη, ότι η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει τις μεγάλες δυνάμεις να κατανοήσουν καλύτερα το Ιράν, επειδή γνωρίζει τη θέση της Τεχεράνης όσον αφορά στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην άρση των αμφιβολιών των άλλων. Οι φίλοι μας οι Τούρκοι είναι σημαντικοί σύμβουλοι», προσέθεσε ο Μοτακί.

Ο Νταβούτογλου, από τη μεριά του, δήλωσε ότι μίλησε σήμερα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν με τον Ιρανό ομόλογό του και ότι αναμένεται ακόμη να συναντήσει τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία ζητά μια ρύθμιση του ιρανικού πυρηνικού ζητήματος μέσω του διαλόγου, καθώς κρίνει ότι η επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων στην Τεχεράνη θα έχει βαριές συνέπειες για όλη την περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης