Οι διαδηλωτές αναμένεται να επιστρέψουν και απόψε στους δρόμους του Σεντ Λούις για να διαμαρτυρηθούν για την αθώωση ενός λευκού πρώην αστυνομικού που κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν Αφροαμερικανό άνδρα και αφού χθες και για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ μιας μικρής ομάδας διαδηλωτών και των αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών.

Πολίτες αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στις 23.00 ώρα Ελλάδας προκειμένου να παραδώσουν ένα μονάχα αίτημα, όπως είπε ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, ο Τόρι Ράσελ, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα προκαλέσουμε αναστάτωση και θα είμαστε πολύ πρωτότυποι. Ο κόσμος θα δει» επισήμανε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε ο Ράσελ, στέλεχος της οργάνωσης International Black Freedom Alliance.

Μετά την ολοκλήρωση σε ειρηνικό κλίμα των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας στην πόλη του Μιζούρι το βράδυ του Σαββάτου, βίαια επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ περίπου 100 διαδηλωτών -ορισμένοι εκ των οποίων είχαν στην κατοχή του σφυριά και ρόπαλα- και πάνοπλων αστυνομικών.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών, οι διαδηλωτές έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και εστιατορίων σε μια εμπορική συνοικία στο δυτικό Σεντ Λούις. Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 9 συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης