Τουλάχιστον άλλοι δέκα από τους 33 μεταλλωρύχους που διασώθηκαν την Τετάρτη από το ορυχείο Σαν Χοσέ θα πάρουν σήμερα εξιτήριο από το νοσοκομείο του Copiapo, όπου νοσηλεύονται για προληπτικούς λόγους και θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Οι τρεις πρώτοι από τους μεταλλωρύχους που έζησαν επί 69 ημέρες παγιδευμένοι σε βάθος 700 μέτρων βγήκαν από το νοσοκομείο το βράδυ της Πέμπτης και ήδη βρίσκονται στα σπίτια τους, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ιδρύματος, Jorje Mondes, είπε στους δημοσιογράφους ότι εκτιμάται πως τουλάχιστον άλλοι δέκα άνδρες θα πάρουν εξιτήριο. Δεν έδωσε όμως στη δημοσιότητα τα ονόματά τους, ούτε την ακριβή ώρα της αναχώρησής τους, ώστε να μπορέσουν να φύγουν ανενόχλητοι.

«Η κατάσταση της υγείας του γηραιότερου από τους διασωθέντες, του 63χρονου Mario Gomez, ο οποίος πάσχει από πνευμονοπάθεια, είναι υπό έλεγχο και δεν θα χρειαστεί να παρατείνει την παραμονή του στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο Mondes.

Ένας από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην ομάδα διάσωσης των μεταλλωρύχων είπε ότι ο Gomez λάμβανε αντιβιοτικά αρκετές ημέρες πριν από τη σωτηρία του και ότι πάσχει από πνευμονοκονίαση, μια ασθένεια πολύ συχνή σε ανθρώπους που εργάζονται σε ορυχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα η κατάσταση είναι αρκετά ικανοποιητική», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Χιλής, Jaime Manalitch.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης