Σήμα στις γειτονικές προς την Τουρκία χώρες εξέδωσε η Interpol αναφορικά με έναν ύποπτο για τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, έναν ύποπτο άνδρα για τη φονική έκρηξη αναζητούν οι Αρχές στην Τουρκία. Οι Τούρκοι αξιωματούχοι ενημέρωσαν την Interpol για τον φερόμενο «συγκάτοικο» της Αχλάμ Αλμπασίρ, της γυναίκας που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 81. Απέστειλαν φωτογραφίες και στοιχεία ταυτότητας του υπόπτου προκειμένου να ενημερωθούν οι όμορες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ώστε να συλληφθεί σε περίπτωση που περάσει τα σύνορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον έλεγχο που διενεργηθεί στη χώρα μας δεν βρέθηκαν στοιχεία που να καταδεικνύουν ότι ο ύποπτος πέρασε από την Ελλάδα, ενώ όπως όλα δείχνουν, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βουλγαρία.

 

Η συλληφθείσα φέρεται να είχε σχέσεις με Κούρδους στρατιωτικούς

Το όνομα της γυναίκας που φέρεται να αιματοκύλισε τον πεζόδρομο Ιστικλάλ της Κωνσταντινούπολης έδωσαν στη δημοσιότητα οι τουρκικές Αρχές.

Πρόκειται για την 23χρονη Αχλάμ Αλμπασίρ, με καταγωγή από τη Συρία, με τις Αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία της υπόπτου, μετά από τη σύλληψή της.

Κατά την αρχική ανάκρισή της, η γυναίκα που συνελήφθη φέρεται να ομολόγησε πως είχε εκπαιδευτεί από Κούρδους μαχητές στη Συρία και πως πέρασε στην Τουρκία μέσω της βορειοδυτικής συριακής περιφέρειας Αφρίν.

Ανώτερος τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο που πραγματοποίησε, την Κυριακή, τη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, συνδέεται με Κούρδους μαχητές, αλλά δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο να είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος είπε στο Ρόιτερς πως, σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει δεσμούς με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης