Άνδρας με επιθετική συμπεριφορά συνελήφθη σε τρένο στην Ολλανδία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 14:46
Άνδρας με επιθετική συμπεριφορά συνελήφθη σε τρένο στην Ολλανδία

Άνδρας που συμπεριφερόταν επιθετικά σήμερα το πρωί απέναντι σε επιβάτες τρένου υψηλής ταχύτητας Thalys, που εκτελούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ-Παρίσι, συνελήφθη. Σύμφωνα με την ολλανδική αστυνομία, κάποιοι επιβάτες τον άκουσαν να φωνάζει «Αλάχου Ακμπαρ», όμως ο άνδρας δεν έφερε κάποιο όπλο και κανένας δεν τραυματίστηκε. Παρ' όλα αυτά, η υπερταχεία Thalys σταμάτησε προσωρινά στον σταθμό του Ρότερνταμ.

«Σε ένα τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι, ένας 28χρονος συμπεριφερόταν επιθετικά σήμερα το πρωί. Οι επιβάτες άκουσαν τον άνδρα να φωνάζει 'Αλάχου Ακμπαρ' και ξαφνικά υπήρξε πανικός. Ο άνδρας συνελήφθη και η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν βρέθηκε κάποιο όπλο», αναφέρει η αστυνομία.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ολλανδίας NS ανακοίνωσε πως το τρένο, το οποίο είχε αναχωρήσει από το Άμστερνταμ στις 06:15 τοπική ώρα (07:15 ώρα Ελλάδος), σταμάτησε για μισή ώρα στο Ρότερνταμ προτού συνεχίσει το δρομολόγιό του για το Παρίσι.

Το 2015, μερικούς μήνες πριν από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ένας Μαροκινός, ο Αγιούμπ Ελ Χαζάνι, επιβιβάστηκε σε τρένο Thalys στον σταθμό των Βρυξελλών, όντας οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ και εννέα γεμάτους γεμιστήρες και άνοιξε πυρ μέσα στο τρένο. Ο εν λόγω δράστης τραυμάτισε δύο ανθρώπους προτού ακινητοποιηθεί από επιβάτες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και Αμερικανοί στρατιωτικοί που έκαναν διακοπές.

Ο Χαζάνι είχε πριν από το περιστατικό αυτό επισκεφθεί τη Συρία, όπου είχε γνωρίσει τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, συντονιστή του πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που έπληξε τη Γαλλία και το Βέλγιο το 2015 και το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020, 14:46