O «ύποπτος» που προκάλεσε την Τετάρτη τη μαζική κινητοποίηση των δυνάμεων επιβολής του νόμου στο κέντρο των Βρυξελλών για ένα διάστημα πέντε ωρών ήταν στην πραγματικότητα ένας νεαρός άνδρας που «μελετά τα κύματα και τις ακτινοβολίες» στην πρωτεύουσα του Βελγίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Μελετούσε τα κύματα και (τα επίπεδα) ακτινοβολίας. Συνελήφθη και η ανάκρισή του από την αστυνομία ξεκινά τώρα» εξήγησε λίγο νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, η Ίλσε φαν ντε Κίρε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό επέδειξε μια πολύ παθητική και πολύ ύποπτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία αποφάσισε να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής προκειμένου να διεκδικήσει να της καταβληθεί το κόστος της επιχείρησης» εξήγησε ένα άλλος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, ο Κρίστιαν ντε Κόνικ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πυροτεχνουργοί και στελέχη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών αναπτύχθηκαν σήμερα στο κέντρο των Βρυξελλών, αφού ένας φύλακας παρατήρησε ότι ένας «άνθρωπος που φορούσε μακρύ παλτό από το οποίο κρέμονταν καλώδια» και προειδοποίησε έπειτα τις αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης