Συνέντευξη στον δημοσιογράφο του βρετανικού Channel 4, Paul Mason, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Steffen Kampeter.

«Το πραγματικό πρόγραμμα που υποτίθεται πως δεν πρέπει πια να αποκαλούμε “πρόγραμμα”, παρέχει θετικές προοπτικές ανάπτυξης και αποδείχθηκε ότι ήταν σωστό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Γερμανός αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, υπεραμυνόμενος της λιτότητας «made in Germany» που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μα αυτό το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεστε κατέστρεψε το ένα τέταρτο της ελληνικής παραγωγής. Είναι αυτό επιτυχία; Είναι ανάπτυξη;», ήταν η αντιδραση του δημοσιογράφου.

«H αρχή της κρίσης εντοπίζεται χρόνια πριν την έναρξη του προγράμματος, δεν έχει να κάνει με το ίδιο το πρόγραμμα», απάντησε ο Kampeter και συνέχισε: «Η Ελλάδα θα είχε καταρρεύσει αν δεν την στηρίζαμε εμείς οικονομικά».

«Είπατε στους Έλληνες, είτε θα υπακούσουν σε αυτά που λέει η Γερμανία, ή θα φύγουν», συνέχισε ο Mason.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι λίγο πιο περίπλοκο», απάντησε ο Γερμανός οικονομολόγος. «Αν μια χώρα δεν μπορεί να σεβαστεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν μπορούμε να φτάσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Το πρόγραμμα μπορεί να βελτιωθεί».

«Ναι αλλά θα ανέβει ο κατώτατος μισθός;» ήταν η επόμενη ερώτηση.

«Θα κοιτάξουμε με σοβαρότητα τις ελληνικές προτάσεις και θα έχουμε ευελιξία για την αναπροσαρμογή του προγράμματος, όπως είπα» ήταν η απάντηση του Γερμανού αξιωματούχου.

Ο Paul Mason επιχείρησε να ανάψει ακόμη περισσότερο τα αίματα, ρωτώντας για τον Μανώλη Γλέζο και την αυστηρή κριτική του. «Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Δέχεστε ότι μιλάει σαν εκπρόσωπος της ηθικής;», ρώτησε ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Για να λάβει την εντελώς… άσχετη απάντηση από τον Γερμανό υπουργό: «Εκπρόσωπος της ηθικής είναι ο νόμος. Αν πάρεις χρήματα από τους Γερμανούς και τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους φορολογούμενους, έχεις ηθική υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης