Ανεμοστρόβιλος από φωτιά στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015, 14:33
Ανεμοστρόβιλος από φωτιά στις ΗΠΑ
Ανεξέλεγκτες μαίνονται για τέταρτη συνεχή ημέρα οι πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ. Για πρώτη φορά που το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, κινητοποιεί μονάδες του στρατού από το 2006 για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στο Μπόιζι του Αινταχο.

Συνολικά τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και ακόμα τέσσερις τραυματίστηκαν στην πολιτεία της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ κατά την επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς που απειλεί την πόλη Twisp. Περισσότερες από δέκα πυρκαγιές μαίνονται σε δυτικές πολιτείες.

Οι Αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τις πόλεις Twisp και Winthrop ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από τον αμερικανικό στρατό αλλά και το εξωτερικό.

Στην Ουάσινγκτον οι βιομηχανικές μονάδες κλείνουν για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας ζήτησε να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να είναι πιο εύκολη η εκταμίευση χρημάτων για την κάλυψη της επιχείρησης κατάσβεσης. Ήδη περισσότερα από 50 σπίτια και 60 άλλα κτίσματα έχουν καταστραφεί.

Στο μεταξύ τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο από το πύρινο μέτωπο στο Άινταχο, όπου σχηματίστηκε ένας ανεμοστρόβιλος από φωτιά.

Δείτε το βίντεο:Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015, 15:22