Μεγάλες φωτεινές οθόνες στους δρόμους που χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις, εκπέμπουν μόνο πορφυρό κόκκινο χρώμα και προβάλλουν ηλιοβασιλέματα στους πολύβουους δρόμους του Πεκίνου σε μια βεβαρημένη ατμόσφαιρα με ελάχιστη ορατότητα για τους περαστικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κινέζοι σπεύδουν γύρω από αυτές τις οθόνες αναζητώντας λίγη… λάμψη, λίγο χρώμα καθώς έχουν εγκλωβιστεί στη μεγαλύτερη ομίχλη της ιστορίας.

Αυτές οι φουτουριστικές οθόνες που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία του Πεκίνου, χρησιμοποιούνται για την προβολή διαφημίσεων, συνήθως τουριστικών προορισμών. Τις τελευταίες ημέρες όμως προβάλλουν και εικονικά ηλιοβασιλέματα, κάνοντας πολλούς Κινέζους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και εφοδιασμένοι με μάσκες να σπεύδουν να τα δουν για να ξεπεράσουν το σοκ της ομίχλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ατμόσφαιρα βέβαια είναι αφόρητη, καθώς υπάρχει μια όξινη μυρωδιά. Χθες εκδόθηκε ανακοίνωση ότι που προειδοποιούσε για τα επικίνδυνα επίπεδα της μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Τα σχολεία έμειναν κλειστά και τα παιδιά υποχρεωτικά μέσα στα σπίτια τους.

Enjoy…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης