Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αρχίσει άμεσες και «άνευ όρων» συνομιλίες με τη Νότια Κορέα, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντάσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της η Πιονγκγιάνγκ αναφέρει ότι «με αβροφροσύνη προτείνει να έχει έναν ευρύ διάλογο και ευρείες διμερείς διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξομαλυνθούν οι σχέσεις βορρά-νότου, που βρίσκονται σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βορειοκορεάτες δηλώνουν «έτοιμοι να συναντήσουν οποιονδήποτε (το επιθυμεί), οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιονδήποτε τόπο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην Πιονγκγιάνγκ, η εφημερίδα του κομμουνιστικού κόμματος, Ρόντονγκ Σίνμουν, γράφει σήμερα ότι οι εντάσεις πρέπει να αμβλυνθούν «το ταχύτερο δυνατό».

Τη Δευτέρα οι ΗΠΑ αποκάλυψαν μια πολλά υποσχόμενη «αλλαγή τόνου» από τη Βόρεια Κορέα όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών στην κορεατική χερσόνησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιούνγκ-Μπακ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πόρτα για έναν διάλογο με τη Βόρεια Κορέα παραμένει «ανοιχτή» και ότι η Σεούλ είναι έτοιμη «να ενισχύσει σθεναρά την οικονομική συνεργασία», αν η Πιονγκγιάνγκ «αποδειχθεί ειλικρινής» κατά την επανάληψη των σχέσεών τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης