Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Recep Tayip Erdogan, δεσμεύθηκε σήμερα να αυξήσει τις επενδύσεις στις περιοχές όπου ζουν Κούρδοι στη νοτιοανατολική Τουρκία, καθώς αναμένεται να μιλήσει σε μία μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην περιοχή ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 12ης Ιουνίου.

Μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Erdogan ανακοίνωσε σχέδια που αποσκοπούν στην επιτάχυνση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στο Ντιγιάρμπακιρ, τη μεγαλύτερη πόλη στα νοτιοανατολικά, όπου επικρατεί οικονομική εξαθλίωση λόγω της 27χρονης σύγκρουσης ανάμεσα σε Κούρδους αντάρτες και στις δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν αυξηθεί ενόψει των εκλογών με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών του ένοπλου αυτονομιστικού κινήματος PKK. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειες, με υπομονή και αποφασιστικότητα, προκειμένου να αυξήσουμε τις επενδύσεις στην περιοχή και να επιλύσουμε τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Ερντογάν, κατά την διάρκεια συνάντησης του AKP.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ανακαίνιση της ιστορικής πόλης του Ντιγιάρμπακιρ, την κατασκευή ενός νέου αεροδρομίου, ενός φράγματος, ενός γηπέδου, πολλών νοσοκομείων και αυτοκινητόδρομων καθώς και ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων στις όχθες του Τίγρη.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει αναφερθεί στα αιτήματα των Κούρδων για περισσότερες πολιτικές ελευθερίες, ενώ δεν έχει καθορίσει μια σαφή στρατηγική προκειμένου το PKK να εγκαταλείψει τον ένοπλο αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης