Το εκλογικό τους δικαίωμα μπορούν να ασκούν εδώ και λίγα λεπτά οι ψηφοφόροι στην Αρμενία στο πλαίσιο των βουλευτικών εκλογών. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού και ειδικά το κόμμα του προέδρου της χώρας, Σερζ Σαρκισιάν, αναμένεται να κερδίσουν με διαφορά.

«Πιστεύουμε πως η συμμετοχή θα είναι μεγάλη», δήλωσε εκπρόσωπος εκλογικού τμήματος στην πρωτεύουσα, Ερεβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκεκριμένες εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό τεστ για την Αρμενία, καθώς είναι οι πρώτες σε εθνικό επίπεδο μετά τις προεδρικές του 2008, τα αποτελέσματα των οποίων προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης. Στις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν εκείνη την περίοδο, τουλάχιστον 10 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.

Οι Αρχές της χώρας αυτής των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν δεσμευτεί για μια δημοκρατική εκλογική αναμέτρηση που θα την χαρακτηρίζει η διαφάνεια για την εκλογή των βουλευτών της 131μελούς Εθνοσυνέλευσης.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του προέδρου προηγείται του κόμματος «Αρμενία της Ευημερίας» του πολιτικού εταίρου του στην κυβέρνηση συνασπισμού και εκατομμυριούχου, Γκαγκίγκ Τσαρουκιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν στις 20:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας).

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης