ΠΓΔΜ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 09:28
ΠΓΔΜ: Άνοιξαν οι κάλπες για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές
Άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στην ΠΓΔΜ για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και περίπου 1,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν του 123 βουλευτές που θα τους εκπροσωπούν στη νέα βουλή.

Δύο είναι οι βασικότεροι συνδυασμοί που αναμένεται να μονομαχήσουν: αυτός της εθνικιστικής Δεξιάς, με 24 κόμματα που συνασπίζονται γύρω από το VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι (19,4% της πρόθεσης ψήφου) και η συμμαχία της Αριστεράς, με μεγαλύτερο κόμμα την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι που συγκεντρώνει το 15,1%,της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Όμως, το 47% των πολιτών της ΠΓΔΜ δηλώνουν αναποφάσιστοι λόγω του πολιτικού αξιεξόδου που έχει δημιουργηθεί στη χώρα και της οικονομικής κρίσης. Οι πρόωρες εκλογές προκηρύχθηκαν τον Απρίλιο μετά τη νέα κρίση που ξέσπασε στην πολιτική σκηνή της ΠΓΔΜ, εξαιτίας της αποχώρησης των βουλευτών του SDSM από το κοινοβούλιο.

Για πρώτη φορά, τρεις βουλευτές θα εκλεγούν από την ομογένεια της ΠΓΔΜ. Τα εκλογικά τμήματα - περισσότερα από 2.000 - θα παραμείνουν ανοικτά ως της 20:00 το βράδυ και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται αύριο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 3.500 παρατηρητές από την ΠΓΔΜ και 330 βρίσκονται επί ποδός με σκοπό να ελέγχουν την εκλογική διαδικασία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, 09:39