Άνοιξαν και πάλι πυρ κατά διαδηλωτών στη Συρία

Άνοιξαν και πάλι πυρ κατά διαδηλωτών στη Συρία
Ολοένα και χειροτερεύει η κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, καθώς άρματα μάχης παρατάχθηκαν σήμερα στην πόλη Χομς, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν εναντίον διαδηλωτών στην πόλη Τελ, την ώρα που σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος του Σύριου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Από τους πυροβολισμούς των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Πηγές των ακτιβιστών αναφέρουν ότι τα άρματα μάχης εισήλθαν στη Χομς και πήραν θέση σε πολλές περιοχές του κέντρου, αλλά και άλλων συνοικιών της πόλης.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας, χρησιμοποιώντας μεγάφωνα που είχαν τοποθετήσει σε φορτηγάκια, καλούσαν τους κατοίκους της πόλης που έλαβαν μέρος στις διαδηλώσεις να πάνε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους «αν δεν θέλουν να συλληφθούν και να τιμωρηθούν». Καλούσαν, επίσης, τους εμπόρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τους πολίτες να μη βγαίνουν έξω.

Σύμφωνα με τον Ναζάτι Ταγιάρα, υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν τα ξημερώματα σε πολλές συνοικίες της πόλης». Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μετείχαν σε κάθε πόλη περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι, παρά την απαγόρευση που έχουν κηρύξει οι Αρχές.

Παράλληλα, το Υπουργείο Εσωτερικών της Συρίας ζήτησε σήμερα από τους Σύριους «να απέχουν από κάθε καθιστική διαμαρτυρία και διαδήλωση», επισημαίνοντας «την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν ενεργά στην αποκατάσταση της σταθερότητας και της ασφάλειας και να βοηθήσουν τις Αρχές να εκπληρώσουν τις αποστολές τους», σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο Sana.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 15:39