Οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» επιθυμούν να σχηματιστεί μια ευρεία πολιτική επιτροπή με τη συμμετοχή του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, η οποία θα αρχίσει συνομιλίες με τον στρατό της Αιγύπτου, όπως δήλωσε ανώτατο στέλεχος της ισλαμιστικής παράταξης, που είναι τυπικά εκτός νόμου, όμως τη δράση της ανέχονται οι Αρχές.

Ο Αλί Ελ Μπαραντέι, αδελφός του πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του Ο.Η.Ε., είπε ότι ο αδελφός του δεν έχει ακόμη προσεγγιστεί. «Ετοιμαζόμαστε να συζητήσουμε τον σχηματισμό μιας ευρείας επιτροπής διαπραγμάτευσης για πολιτικά θέματα με τον δρα Ελ Μπαραντέι, η οποία θα αντανακλά τη λαϊκή βούληση και θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με το στρατό» δήλωσε στο Reuters ο Έσαμ Ελ Εριάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι δεν λαμβάνουν αποφάσεις μόνοι τους, χωρίς να προχωρήσουν σε διαβουλεύσεις με άλλες δυνάμεις του έθνους» τόνισε, προσθέτοντας ότι η παράταξη θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή και με άλλες πολιτικές παρατάξεις, χωρίς να δώσει όμως περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο Άλι Ελ Μπαραντέι είπε ότι «δεν έχουν υπάρξει τέτοιες συζητήσεις για μια τέτοια επιτροπή και ότι ο αδελφός του δεν έχει προσεγγιστεί από κανέναν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης