Ο διαχειριστής της Διώρυγας του Παναμά διαβεβαίωσε σήμερα ότι υπάρχει μια «πιθανότητα» να επιτευχθεί συμβιβασμός με την κοινοπραξία GUPC που έχει αναλάβει το κολοσσιαίο έργο της διεύρυνσης, το οποίο ωστόσο έχει διακοπεί λόγω μιας διαφωνίας για το ποιος θα χρηματοδοτήσει το επιπρόσθετο κόστος των εργασιών, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

«Παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα να καταλήξουμε σε συμφωνία και για αυτό κάνουμε αυτήν την προσπάθεια», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χόρχε Κιχάνο, αναφερόμενος στην υποβολή, εκ μέρους της Αρχής της Διώρυγας (ACP), μιας νέας πρότασης για τη χρηματοδότηση του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση αυτή «θα επιτρέψει να καταστεί βιώσιμη η συνέχιση των εργασιών», εξήγησε ο Κιχάνο υπογραμμίζοντας ότι η ACP ετοιμάζεται «να λάβει τα μέτρα που της επιτρέπονται βάσει της σύμβασης για να ξαναρχίσει το έργο».

Το μεσημέρι της Παρασκευής η GUPC, μέσω του ισπανικού κατασκευαστικού ομίλου Sacyr είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει τα έργα «λόγω της εκπεφρασμένης άρνησης της ACP να παρατείνει τη διαπραγμάτευση» για την επιπρόσθετη χρηματοδότηση.

Δείτε πως λειτουργεί η διώρυγα εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης