Ένας Εβραίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία με το δράστη να φωνάζει στα Αραβικά: Ο Θεός είναι μεγάλος (Allahu Akbar). Η νέα αιματηρή επίθεση έγινε στην εβραϊκή συνοικία της Στρασβούργ, πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού Κάτω Ρήνου, υπενθυμίζοντας στους Γάλλους, ότι ο φάκελος του φόβου είναι ακόμη ανοιχτός, μετά από μια σειρά από μαχαιρώματα και δολοφονίες από την «Isis» και τους υποστηρικτές της, που προηγήθηκαν στη Γαλλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το θύμα, ο Σαλόμ Λέβι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση την Παρασκευή το πρωί (στις 11.45) αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Η αστυνομία συνέλαβε τον εισβολέα στη σκηνή της επίθεσης και κρατείται σε κελί, ενώ τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Ο Μενδέλ Σαμανά, ένας τοπικός ραβίνος και καλός φίλος του θύματος, δήλωσε στην «The Independent» ότι το 62χρονο θύμα φορούσε ένα εβραϊκό «kippa» και γι’ αυτό έγινε στόχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχε πάει για ψώνια, την εβραϊκή ημέρα ανάπαυσης (το Σάββατο) και περπατούσε το δρόμο του γυρισμού όταν συνέβη το περιστατικό, στη γωνία δεξιά από το σπίτι του», είπε ο ραβίνος. «Τον μαχαίρωσε μία φορά και ο τύπος φώναξε« Allahu Akbar ». Στη συνέχεια δεν ξέρω που βρήκε τη δύναμη αλλά άρχισε να τρέχει και κατάφερε να φύγει μακριά. Μπήκε σε ένα μπαρ και σώθηκε. Το προσωπικό του μπαρ έκλεισε τις πόρτες και κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», είπε ο φίλος του θύματος που ήταν και ο αυτόπτης μάρτυρας: «Δεν ξέρω που βρήκε τη δύναμη, αλλά κατάφερε να τρέξει και να γλιτώσει τη ζωή του».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το θύμα είχε τραύματα στην κοιλιά και στο χέρι.
Μετά την επίσκεψη στο φίλο του, ο κ. Σαμανά είπε: «Είναι σε κατάσταση σοκ, όταν μίλησα μαζί του έκλαιγε. Μου είπε ότι νομίζει ότι έγινε ένα θαύμα, μου είπε «Νομίζω ότι ο Θεός με έσωσε σήμερα».

 Ο ύποπτος σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, έχει ψυχολογικά προβλήματα και είχε επιτεθεί και πάλι σε Εβραίο το 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται στη Γαλλία, ο δράστης της αιματηρής επίθεσης, είχε πρόσφατα νοσηλευθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Αξιωματικοί της αστυνομίας δεν έχουν επιβεβαιώσει το ενδεχόμενο πιθανής σχέσης του, με ξένες τρομοκρατικές ομάδες.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης