Σοδειές αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι πιθανό να έχουν καταστρέψει οι πλημμύρες που πλήττουν το Πακιστάν, όπως εκτίμησε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ.

Τα νερά των πλημμυρών έχουν καλύψει την πεδιάδα του Ινδού ποταμού, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων των 1.600 ανθρώπων, αναγκάζοντας 2 εκατομμύρια κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες του και πλήττοντας συνολικά 14 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, οι ζημιές μπορεί να είναι μεγαλύτερες από εκείνες που είχε προκαλέσει ο σεισμός του 2005» δήλωσε ο Ζέλικ σε συνέντευξη Τύπου από τη Λετονία.
«Σύμφωνα με έναν πρόχειρο υπολογισμό υπάρχουν απώλειες στις σοδειές ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε».

Την ίδια ώρα, οι πληγέντες από τις πλημμύρες απειλούνται τώρα από το ξέσπασμα επιδημιών, οι οποίες μπορεί να εγείρουν νέα εμπόδια στις προσπάθειες αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο ΟΗΕ ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για τις υδατογενείς επιδημίες. Έχουν ήδη καταγραφεί 36.000 περιπτώσεις πιθανώς θανατηφόρας οξείας διάρροιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης