Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για άλλη μια φορά η πρωτεύουσα του Τόγκο, με υποστηρικτές της Αντιπολίτευσης να ζητούν την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Δυνάμεις της Αστυνομίας συγκρούστηκαν την Πέμπτη σώμα με σώμα με μέλη του κινήματος «Σώστε το Τόγκο» για πέμπτη συνεχή ημέρα, με τους δρόμους του Λομέ να γεμίζουν ξύλα, πέτρες, καμένα αυτοκίνητα και λάστιχα. Αποτέλεσμα των αιματηρών συγκρούσεων ήταν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο δεκάδες τραυματίες και η Αστυνομία να προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας, Faure Gnassingbe, για αυταρχισμό και καταπίεση των Ανθρωπίνων Ελευθεριών, καλώντας τον να παραιτηθεί. Ο ισχυρός άνδρας του Τόγκο είχε ανέβει για πρώτη φορά στην εξουσία το 2005, λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, επικρατώντας στις προεδρικές εκλογές εν μέσω έντονων αντιδράσεων για νοθεία. Το 2010 επικράτησε εκ νέου όλων των αντιπάλων του, με το εκλογικό αποτέλεσμα όμως να συνοδεύεται από διαδηλώσεις και έξαρση της βίας.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2012, ωστόσο η Αντιπολίτευση ζητά την αναβολή τους για τον Ιούνιο του 2013.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
«Καζάνι» που βράζει το Τόγκο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012, 03:19

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης