O ηγέτης των Ένοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc) ξεκαθάρισε με πρόσφατη ανακοίνωσή του πως η έναρξη διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση του προέδρου, Juan Manuel Santos, δε μεταφράζεται σε μια «άνευ όρων παράδοση» των μαχητών της οργάνωσης.

«Από την πλευρά μας η επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου δε σημαίνει οποιοδήποτε είδος παράδοσης ή συμβιβασμού», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Timoleon Jimenez, διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τους ισχυρισμούς του προέδρου της χώρας, ο οποίος είχε δηλώσει στην αρχή της εβδομάδας πως «η Farc εκλιπαρεί για ειρήνη μετά από 50 και πλέον χρόνια συγκρούσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά τις κινήσεις καλής θέλησης της Farc, η κυβέρνηση της Κολομβίας παραμένει ανυποχώρητη όσον αφορά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει πρώτα όλοι οι μαχητές να καταθέσουν τα όπλα τους. Τον περασμένο μήνα αφέθηκαν ελεύθεροι τουλάχιστον 10 αξιωματούχοι της Αστυνομίας και του Στρατού οι οποίοι κρατούνταν όμηροι για πολλά χρόνια.

Η Farc ιδρύθηκε το 1964 και εκτιμάται πως περίπου 4.500 μαχητές της παραμένουν ενεργοί μέσα στις ζούγκλες στο βορειοδυτικό και νότιο τμήμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης:
«Όλος ο κόσμος… ένα στατικό ποδήλατο», Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Απριλίου 2012, 03:28

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης