Ανησυχία για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχει η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων εξέφρασε απόψε ο Λευκός Οίκος.

Ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, είπε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει την απόφαση σύμφωνα με την οποία θεωρείται άκυρη η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για τη μεταφορά δεδομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Έρνεστ σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να αναθεωρηθεί το πλαίσιο αυτό. Έτοιμη να συνεργαστεί με τις Βρυξέλλες να αρθεί η «αβεβαιότητα» που δημιουργεί η απόφαση του δικαστηρίου δήλωσε και η υφυπουργός Εμπορίου Πένι Πρίτσκερ.

Με ανακοίνωσή της η Πρίτσκερ εξέφρασε την «απογοήτευσή» της για την απόφαση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης υποστηρίζοντας ότι δημιουργεί “αβεβαιότητα” για τις εταιρείες και τους καταναλωτές.

«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι από τη σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιουργεί σημαντική αβεβαιότητα για τις εταιρείες και τους καταναλωτές, τόσο τους Αμερικανούς όσο και τους Ευρωπαίους και θέτει σε κίνδυνο τη διατλαντική ψηφιακή οικονομία» ανέφερε η υφυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης