Τη βαθιά ανησυχία της Βρετανίας αναφορικά με τα σχέδια της Τουρκίας να πραγματοποιήσει στρατιωτική εκστρατεία στη βόρεια Συρία, εξέφρασε σήμερα, Τρίτη, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού ερωτήθηκε επίσης για το σχόλιο του Τραμπ που χαρακτήριζε τη Βρετανία «ενθουσιασμένη με την αλλαγή της πολιτικής του στη Συρία» και απάντησε λέγοντας «οι κινήσεις των στρατευμάτων των ΗΠΑ είναι θέμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη στάση της Τουρκίας και τη δράση της στη Συρία μίλησε και ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών προειδοποιώντας τη γειτονική μας χώρα να μην αναλάβει μονομερή δράση στη Συρία.

«Ήμασταν πάντα σαφείς με την Τουρκία ότι η μονομερής στρατιωτική δράση πρέπει να αποφευχθεί καθώς θα αποσταθεροποιούσε την περιοχή και θα απειλούσε τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί μια ήττα του Ντάες (Ισλαμικό κράτος) που να έχει διάρκεια», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Άντριου Μόρισον.

Ο Μόρισον θέλησε να κρατήσει αποστάσεις από τη δήλωση που έκανε προηγουμένως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως δεν έχει ιδέα για το από που προήλθε. «Η δήλωσή του δεν βασίζεται στο περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχα χτες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο» σημείωσε. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης