Ανησυχία για συγκέντρωση υπέρ Ερντογάν στην Κολωνία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, 17:43
Ανησυχία για συγκέντρωση υπέρ Ερντογάν στην Κολωνία
Aνησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει, τόσο στο σύνολο των γερμανικών κομμάτων όσο και στις αρχές, η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για την Κυριακή στην Κολωνία υποστηρικτές του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς εκτιμούν ότι η ατμόσφαιρα στην γερμανοτουρκική κοινότητα είναι μετά τις τελευταίες εξελίξεις «δηλητηριασμένη».

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, επικριτές του Ταγίπ Ερντογάν, κυρίως δε υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δέχονται ηλεκτρονικά μηνύματα μίσους, απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά και παροτρύνσεις να καταδώσουν αντιπάλους της τουρκικής κυβέρνησης.

Σε αυτό το βεβαρημένο κλίμα πρόκειται να διαδηλώσουν την Κυριακή περίπου 15.000 άτομα, ενώ έχουν δηλωθεί στις αρχές και «αντιδιαδηλώσεις», από SPD, FDP, Αριστερά και Πράσινους, με το σύνθημα «να σταματήσουμε την ‘Ερντο-τρέλα'» επιχειρώντας λογοπαίγνιο με το όνομα του Τούρκου προέδρου και της γερμανικής γλώσσας.

Τα κόμματα έχουν μεν καταδικάσει την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά προειδοποιούν ότι «μια τέτοια απόπειρα δεν επιτρέπεται να γίνει εργαλείο ώστε δημοκρατία και κράτος δικαίου να αντικατασταθούν από μια απολυταρχία υπό τον πρόεδρο Ερντογάν». Συγκεντρώσεις έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσουν και ακροδεξιές ομάδες.

Η διαδήλωση υπέρ του Ταγίπ Ερντογάν διοργανώνεται από την «Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών», η οποία ήταν και κατά το παρελθόν υπεύθυνη για συγκεντρώσεις υπέρ του Τούρκου προέδρου στη Γερμανία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, 17:51