Με κομμένη την ανάσα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, η οποία πήρε εκ νέου την πρώτη θέση στις ειδήσεις των γαλλικών Media, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής «Deutche Welle».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η ανησυχία στη Γαλλία εντείνεται και από τις πληροφορίες ότι η τρόικα προτίθεται να ακυρώσει την επίσκεψή της στη χώρα ελλείψει συνομιλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν πιστεύουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να συστήσει κυβέρνηση και η πρότασή του προς τα δύο κόμματα να ανακαλέσουν τις υπογραφές τους αντιμετωπίζεται σκωπτικά, αναφέρει το δημοσίευμα.

Πολλοί σχολιαστές αναγνωρίζουν ότι έφθασε ο κόμπος στο χτένι για τους Έλληνες, που δεν αντέχουν άλλο, αλλά και για την Ευρώπη, που δεν μπορεί πλέον να βοηθήσει.

Η έξοδος της χώρας από το ευρώ συζητείται πλέον πλατιά, η δε εξίσωση που βγήκε από τις κάλπες μοιάζει με τετραγωνισμό του κύκλου: οι Έλληνες θέλουν να μείνουν στο ευρώ, δεν θέλουν όμως άλλο τη λιτότητα που απαιτείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι άλλοι υποστηρίζουν ότι η ελληνική κρίση δεν έχει τον συστημικό χαρακτήρα που είχε στην αρχή, γιατί, στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αποδεσμεύθηκαν όσο μπόρεσαν και η έξοδος της Ελλάδας θα είναι λιγότερο επώδυνη για την Ευρώπη.

Πηγή: capital
Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης