Την ανησυχία του για τα βίαια επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Κέρι συνομίλησε ξεχωριστά με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον πρόεδρο Αμπάς σήμερα (χθες) για να εκφράσει την έντονη του ανησυχία για το πρόσφατο κύμα βίας και προσέφερε τη στήριξή του στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηρεμίας το συντομότερο δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας σκότωσαν πέντε Παλαιστίνιους κατά τη δεύτερη εβδομάδα επιθέσεων με μαχαίρια που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις Ισραηλινοί και αρκετοί Παλαιστίνιοι στην Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας και άλλες πόλεις στο Ισραήλ.

Ο Κέρι επανέλαβε τη σημασία «της απερίφραστης καταδίκης της βίας και της υποκίνησης των συγκρούσεων», και δήλωσε πως η Ουάσινγκτον θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα εξακολουθεί να εμπλέκεται στις προσπάθειες αποκατάστασης της ηρεμίας.

Τόνισε εκ νέου σημασία της διατήρησης των κανόνων που διέπουν τον χώρο (status quo) στο Χαράμ αλ-Σαρίφ ή Όρος του Ναού με λόγια και πράξεις, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις συγκρούσεις στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης