Βαθιά ανησυχία για το παρατεταμένο πολιτικό αδιέξοδο στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και για τις επιπτώσεις που έχει αυτό στα ανθρώπινα δικαιώματα εκφράζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η εκπρόσωπος της υπηρεσίας Σεσίλ Πουϊγί δήλωσε από τη Γενεύη ότι η Ύπατη Αρμοστεία ανησυχεί ιδιαίτερα για το περιεχόμενο των πρόσφατα δημοσιευθέντων ηχογραφημένων συνομιλιών, από τις οποίες φαίνεται να προκύπτουν ενοχοποιητικά στοιχεία για υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΠΓΔΜ σχετικά με μία σειρά παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εκλογικής νοθείας, των παρεμβάσεων στη δικαστική εξουσία και στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και των μαζικών παρακολουθήσεων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκφράζει επίσης την ανησυχία της για τις κατηγορίες περί κατασκοπείας εις βάρος του αρχηγού του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεβ.

«Καλούμε τις αρχές της ΠΓΔΜ να ξεκινήσουν άμεσα μία ανεξάρτητη, διεξοδική και αμερόληπτη έρευνα όλων των καταγγελιών για αξιόποινες πράξεις, ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται αυτές και να διασφαλίσουν τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας», πρόσθεσε η κα. Πουϊγί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης