Την ανησυχία του Πεκίνου για τις δηλώσεις που έκανε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, στη διάρκεια του ταξιδιού του στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, περί απειλών που εγείρει η Κίνα, εξέφρασε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Παρακολουθούμε στενά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και εκφράζουμε την ανησυχία μας για τις δηλώσεις του», είπε συγκεκριμένα η Χούα Τσάνινγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι η βασική διαφορά ανάμεσα στην Κίνα και στις ΗΠΑ είναι πως η ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών δεν αποτελούσε ποτέ τακτική της Κίνας.

«Δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να ελέγχουμε τις πολιτικές άλλων χωρών», ανέφερε ακόμη.

Όπως επεσήμανε, ο μόνος στόχος των ΗΠΑ, που χωρίς αποδείξεις εξαπολύουν αρκετές κατηγορίες σε βάρος της Κίνας, είναι να ασκήσει πιέσεις στα νόμιμα συμφέροντα των κινεζικών επιχειρήσεων, και για αυτόν τον λόγο και παρεμβαίνουν με πολιτικές μεθόδους σε οικονομικά ζητήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Κίνα θεωρεί τέτοιες ενέργειες ως άκρως υποκριτικές, άδικες και ανήθικες», σημείωσε ακόμη.

Την ίδια ώρα, εξέφρασ την ελπίδα η αμερικανική πλευρά, όπως και άλλοι, να σεβαστούν τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού και να προστατεύσουν ένα δίκαιο και περιβάλλον αγορών χωρίς διακρίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ευρώπη, ο Πομπέο είχε προειδοποιήσει για τη χρήση της τεχνολογίας της Huawei, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει τις σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών με την Ουάσινγκτον.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης