Η κυβέρνηση της Βραζιλίας πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη σήμερα προκειμένου να διερευνήσει την πιθανότητα να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα της βίας στην περιοχή της Αμαζονίας, όπου την περασμένη εβδομάδα έχουν βρει τον θάνατο τέσσερις ηγέτες των χωρικών που δραστηριοποιούνταν στον αγώνα για τη διάσωση των «δασών της βροχής».

Η αλυσίδα των φόνων ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη με τη δολοφονία του Ζοζέ Κλαούντιου Ριμπέιρου ντα Σίλβα και της συζύγου του Μαρία ντο Εσπίριτου Σάντου ντα Σίλβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζευγάρι των συνδικαλιστών ηγείτο μίας κοινότητας καλλιεργητών σε φυτείες καρυδιάς και είχαν αντιταχθεί στη εντατική υλοτομία στην περιοχή Νόβα Ιπισούνα στο κρατίδιο Πάρα.

Στην ίδια κοινότητα, η αστυνομία εντόπισε το Σάββατο τη σορό του Ερεμίλτον Περέιρα ντος Σάντους, ο οποίος αγνοούνταν επί μία εβδομάδα και το σώμα του βρέθηκε διάτρητο από σφαίρες.

 Η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει έως σήμερα κάποια κοινά στοιχεία που να συνδέουν ενδεχομένως τα δύο περιστατικά, καθότι ο ντος Σάντους δεν σχετιζόταν με τους Σίλβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή δε, ο ηγέτης των ακτημόνων χωρικών Αντελίνου Ράμους βρήκε τον θάνατο στη Βίστα Αλέκγρι ντο Αμπούνα, στο πολιτεία Ροράιμα της Αμαζονίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης