Ο ΟΗΕ και η διεθνής κοινότητα εξέφρασαν χθες την «έντονη ανησυχία τους έπειτα από τα πλείστα επεισόδια», που στιγμάτισαν τις χθεσινές προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Αϊτή, όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν του Οργανισμού. Τα εκλογικά τμήματα λεηλατήθηκαν και η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για νοθεία υπέρ του εκλεκτού υποψηφίου της Ζυντ Σελεστέν. Πολλοί ψηφοφόροι δεν κατέστη δυνατόν να ψηφίσουν διότι δεν μπορούσαν να βρουν το εκλογικό τους τμήμα, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συμπλοκές.

Ο Οργανισμός και η διεθνής κοινότητα καλούν τον πληθυσμό και τις πολιτικές δυνάμεις «να παραμείνουν ήρεμοι, υπενθυμίζοντας πως μία πιθανή επιδείνωση του καθεστώτος ασφάλειας στη χώρα θα έχει άμεσες δραματικές συνέπειες στον αριθμό των θυμάτων από την επιδημία της χολέρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εκλογική διαδικασία επικυρώθηκε πάντως στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή, αφού η εκλογική διαδικασία ακυρώθηκε μόλις σε 56 από τα 1.500 εκλογικά τμήματα της χώρας, που αντιπροσωπεύουν το 3,5% των κέντρων. «Η ημέρα των εκλογών ολοκληρώθηκε και υπήρξε επιτυχής. Βεβαίως και οι εκλογές διοργανώθηκαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες, όμως περαιώθηκαν επιτυχώς», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Γκαγιό Ντορσενβίλ.

Η επιτροπή ανακοίνωσε πως οι
Διαβάστε ακόμη: Αϊτή: ζητούν την επανάληψη των εκλογών λόγων νοθείας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010, 02:18

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης