Την ανησυχία του Μεξικού για την πιθανότητα στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα εξέφρασε, μιλώντας στο Sputnik, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μαρσέλο Έμπραρντ, εν όψει της συνεδρίασης της Διεθνούς Ομάδας Επαφής στη Βενεζουέλα.

«Ανησυχούμε για τη χρήση βίας ή για παρεμβάσεις, καθώς είμαστε ενάντια σε αυτό, χωρίς αμφιβολία. Και θεωρώ ότι και οι Ευρωπαίοι το ίδιο», σημείωσε ο ίδιος, ερωτηθείς για το εάν η ενδεχόμενο στρατιωτική παρέμβαση από τις ΗΠΑ θα συζητηθεί στη συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, το θέμα έθεσε σήμερα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, αναφέροντας ότι «υπάρχουν ακόμη σημάδια που έρχονται από την Ουάσινγκτον για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει βία, προκειμένου να ανατρέψει τις νόμιμες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης».

Οι ΗΠΑ, μετά από την αυτοανακήρυξη του ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Η Ρωσία και το Μεξικό είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Νικολάς Μαδούρο, ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Πηγή: Sputnik 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης